KitesurfenLuna Kiteschool geeft les volgens de internationale richtlijnen van de IKO (www.ikorg.com). Dit internationale lesplan helpt de cursist om veilig en snel het kitesurfen onder de knie te krijgen. Eén basis les level 1 duurt ongeveer 5 uur. Om zelfstandig en vooral veilig aan de slag te gaan heeft men minimaal 2 lessen nodig. Tijdens de lessen staan fun en veiligheid bij ons centraal. De lessen worden gegeven in groepjes van minimaal 2 cursisten en privé-les behoort ook tot de mogelijkheden. In grote groepen moet je vaak lang op je beurt wachten en dat kost natuurlijk veel kostbare tijd. Omdat de lessen bij Luna Kiteschool in kleine groepjes worden gegeven hoeft men nooit lang te wachten. Ook is het erg handig, omdat je zo van elkaar kunt leren.

Wij geven ook les aan grote groepen, bedrijfsuitjes, teambuilding, mail ons voor meer informatie. Wij bieden het volledige lesplan van Level 1 voor absolute beginners tot Level 3 voor gevorderden. Ons uitgangspunt is snel leren door veel doen.

kitesurfles op ameland

Niveaus


Speciaal voor de basis cursus geldt dat het programma zeer specifiek wordt afgestemd op de cursist. Wij hebben gemerkt dat de niveau´s zeer verschillend kunnen zijn door de sportieve historie van de cursist. Sommigen hebben al jaren lang op zee gewindsurft, sommigen hebben wakeboard, snowboard , zeil - of vliegerervaring, anderen hebben hun hele leven alleen gebiljart of gedart.

Onze instructeurs zijn gewend om te differentiëren en met verschillende niveau´s om te gaan. Ons doel is om elke beginner het kitesurfen op een snelle en vooral veilige manier aan te leren. Fun en veiligheid staan hierin centraal.

kitesurfles op ameland

Les 1


De eerste les begint op het strand. Er wordt gevliegerd met een kleine kite om de basis skills van het vliegeren onder de knie te krijgen. Ook wordt er aandacht besteed aan de set-up van de kite en de verschillende veiligheidssystemen.Na een korte pauze wordt het tijd voor een nat pak. De oefeneningen van de landsessie worden herhaald in het water met meer "power", ook wel bodydraggen genoemd. Hier komt het board nog niet aan te pas. Afhankelijk van de individuele skills wordt er aan het einde van les 1 een eerste waterstart geprobeerd, met board dus!

level 1 duurt 5 uur

kosten € 150,00

kitesurfles op ameland

Les 2


De skills zoals geleerd in les 1 worden kort herhaald om het gevoel weer in de vingers te krijgen. Afhankelijk van de voortgang tijdens les 1 wordt er vooral veel tijd besteed aan het leren omgaan met het board. Aan het einde van de 2e les ben je in staat om zelfstandig je vlieger op te laten, met je board en vlieger het water in te gaan, het board zelfstandig aan je voeten te krijgen en een waterstart te maken. Ook les 2 wordt opgesplitst in 2 sessies.

level 1 en 2 duurt 8 uur

kosten € 250,00

kitesurfles op ameland

Les 3


Tijdens deze les gaat het vooral om de technische aspecten van de waterstart en het daadwerkelijke varen! Je leert nu in beide richtingen te starten en je gaat leren varen. Van 5 naar 10 meter, van 10 naar 20 enz. Je weet nu hoe je met je materiaal om moet gaan, je hebt geleerd om de omstandigheden te beoordelen die belangrijk zijn voor een goede sessie, je weet hoe je je vlieger uit het water moet oplaten en wat je moet doen als dat onverhoopt niet lukt en je ligt op zee. Kortom: je bent klaar om zelfstandig en veilig aan de slag te gaan! De lessen zijn inclusief al het nodige materiaal. Elke cursist krijgt aan het eind van de les een Iko-certificaat, waarop het behaalde niveau is aangegeven. Locatie: Ameland (Wadden- en Noordzee)

Level 3 complete cursus duurt 10 uur

kosten € 350,00 inclusief een IKO certificatiepas en een LunaKiteschool t-shirt

kitesurfles op ameland
luna kiteles at kitebeach ameland